Storvreta Cup


Alla innebandy-spelare älskar att lira cup. Den bästa och största cupen är Storvreta. När du spelat sönder julklapps-spelet och tröttnat på prinskorvarna är det dags att åka till Uppsala för cup. Månadens bästa är alltså Storvreta Cup och månadens bästa lag är Pojkar - 98 ! ( Mer om detta nedan ! )  




Totalt hade vi 8 lag med i cupen . Här kommer mera om 3 av lagens cup-äventyr i  Uppsala . Flickor -99, Pojkar -99 och Pojkar - 98. 


Först ut Flickor - 99 :

Målsättning :
 

Vi var med i Storvreta cup för att få en bra sammanhållning i laget, för att tjejerna ska få mkt speltid och att få chansen att lära känna varandra även utanför planen.

Och hur gick det för er ? :

Vi spelade fem matcher och åkte hem med två oavgjorda, två vinster och en förlust och var mkt nöjda med hela turneringen.

Vad gjorde ni mellan matcherna ? 

Mellan matcherna spelade vi spel/kort tillsammans, åkte och tittade på andra lag från Järfälla samt tittade på film.Vi tittade på The Mighty ducks, en film som handlar om hur man startar ett lag och får ihop en fin sammanhållning utanför planen för att göra ett bra jobb på planen tillsammans. Bra film tyckte alla !

Hur sov ni ? 

Vi sov i en skolsal på luftmadrasser och det fungerade utmärkt, tjejerna var superduktiga och ställde upp för varandra hela cupen igenom och såg till att ingen tjej blev ensam kvar i typ duschen, matsalen mm.

Kommer ni igen ?

Vi kommer absolut att åka tillbaka till Storvreta nästa år för då får vi spela slutspel också för första gången och det ser tjejerna fram emot. Cupen var mycket lyckad för oss på alla sätt och vis och nu har vi en bra grund att stå på för att göra ännu bättre ifrån oss i seriespelet.



Sedan - Pojkar- 99 

Målsättning :

Vi ville/behövde spela en cup under juluppehållet, dels för att få spela tuffa matcher och dels för att killarna ska få lära känna varandra bättre och ”bygga lag”. De enda rimliga alternativen som vi hittade var just Storvreta cup och en cup i Falun (AXA?) så det blev den närmaste och största.

Och hur gick det för er ? :

Tyvärr förlorade vi alla fyra matcherna.

Vad gjorde ni mellan matcherna ? 

Vi gjorde inget särskilt egentligen. Våra matcher var varken nära inpå eller långt emellan varandra så man hinner inte så mycket mer än att komma tillbaka till sovsalen, duscha, byta om och gå till matsalen. Sen vilar man lite, spelar spel etc. innan det är dags för att byta om till match igen. Vi såg några matcher (kanske inte hela) dessutom.

Hur sov ni ? 

Vi sov i Fyrisskolan i en träningslokal som hette ”spegelsalen”. Vi var nöjda med det. En lite större sal, matsalen i samma skola och en match där också. Det vi inte var riktigt nöjda med var planen, liten, och den trasiga sargen i Fyrisskolan.

Kommer ni igen ?

Det gör vi nog alldeles säkert.




Det bästa till sist : Våra Storvreta Cup Vinnare 2010/2011 ; Pojkar -98 !!!!!


Målsättning :
 

Största cupen vill man ju inte missa. Och det tyckte tydligen inte våra killar heller - 34 av våra totalt 35 killar var med.

Dessutom är denna cupen helt perfekt om man vill bygga mer lagkänsla och kamratskap inom laget. Och det var ett av våra huvudmål med deltagandet detta år.


Och hur gick det för er ? :

Ett GULD, två gruppsegrar och tre sjukt roliga dygn – kanon helt enkelt.

Vi åkte med två på pappret jämnstarka breddlag och ställde upp i Lätt serien med båda lagen.

Båda lagen vann sina respektive grupper och sen gick ena laget hela vägen och vann hela lättserien.

 Vad gjorde ni mellan matcherna ? 

Duschar, äter, vilar och busar. Mer hinner man inte så länge som man är kvar i turneringen.

Hur sov ni ? 

Ganska så bra faktiskt förutom några ledare som sågade stockar hela nätterna. Nä, skämt å sido så sov vi fantastiskt bra i en stor skrivsal på Fyrisskolan. Helt toppen att vi fick ett stort rum där alla 34 killarna fick gott om plats. Och med ett stort rum så kom ju alla killarna närmare varandra mellan matcherna.

Kommer ni igen ?

Jo, så blir det antagligen. Vi har ju varit där nu i några år och flesta killarna redan nu längtar




Om Superlördagen 17 december 2011

Superlördagen den 17:e december blev en Superlördag ! Tre spännande och välspelade matcher inramade av ett arrangemang som jag tror alla som var på plats ( spelare, domare, åskådare och funktionärer ) uppskattade till 100 %. Det värmer speciellt då bortalagen tycker att det här var mycket stimulerande att få vara med om. Trots blötsnö och slask hade vi totalt över 1000 åskådare på matcherna. Det här visar
  • att vi har ett stort innebandyintresse i kommunen. 
  • och att då vi bestämmer oss för och sedan genomför en gemensam Superlördag med massor av (innebandy) bollar i luften har väldigt mycket positiva krafter i klubben.
Superlördagen arrangerades gemensamt av AIK, Spiders och Stockholms Innebandyförbund. Ett stort tack till alla proffsiga Gnagare och Förbundare ! Web-sändningarna blev mycket lyckade, vilka bra kommentatorer vi hade !
 
 
Jag vill också särskilt tacka
 
- Damlaget och Täbys damer för en öppen och svängig match, AIK innebandy för att de visar den stora publiken vilken fantastisk sport innebandy är på yttersta Elitnivån, Herrlaget för att de inte fastnade i Duvbo-fällan och vände matchen, knattarna och P03 för pausunderhållningen, sargvaktslagen; P96, F98 och F01,  Macoteket för matchens lirare priser, Birgitta och Inger för entren  m.fl m.fl  
 
  
Det var extra roligt att få dela ut priser till Hanna och Andreas som Månadens Spindlar och till Björn Kjellbris för hans arbete med att filma och distribuera matchbilder !! Vi kommer att återkomma med mera information om Björns arbete med Web-TV !

Katarina Bäcksin Nordström, Ordförande


December Månads Spiders Spelare


Bredd, Spets och Djup- Ledord i Spiders !

Denna månads Spiders Spelare är fina exempel på bredden, spetsen och djupet i klubben :  

Vi börjar med vår Spets och Djup Spelare ; Alexandra Rehnberg, målvakt i F00/01. Hon får priset som December Månads JIBK spelare  med följande motivering :

'Hon har bara stått på heltid i mål sen några månader tillbaka men har vuxit så mycket i målet
så hon släpper knappt in några bollar alls.

Dessutom är hon vår mest ödmjuka spelare och ställer alltid upp för laget och sina lagkompisar. 

Hon är så duktig så att våra F98 ringde i söndags och frågade om hon kunde ställa upp och hjälpa dom i målet i en F97 match då deras målvakt blivit sjuk.Alexandra tvekade aldrig utan ställde upp direkt och gjorde en superinsats i målet enligt Janne som är ledare i F98.

Det är mkt Alexandras målvaktsspel som gör att vi vinner våra matcher då alla tjejer är trygga med henne där bak och kan koncentrera sig på att spela framåt och göra mål.'

Bredd-spelaren är alla spelare i P98, laget som vann Storvreta. Motiveringen till varför alla P98'or är Månadens Spelare lyder :

'P98 hade kanske inte den enskilt bästa liraren, men det bästa laget !  Det ger många VINNARE !'


Svarta Änkan Svamlar Vidare


Många har hört av sig och vill träffa och höra mera från Änkan. I Spindelns Nät har därför ännu en gång ropat upp i taket i Sporthallen och fått några svar :
 
- Herr DM Semin mot Täby ! Änkan hade krupit in i en av de nya högtalarna och såg och hörde matchen jättebra. Hon hälsar att grabbarna spelade bra men måste släppa respekten framför allt då lägena kommer. Om vi hade spelat med Handbollsmålen hade matchen slutat 16 2 till Spiders.
 
- Stora stygga Duvbo blev ett litet lamm ! Tips till Duvbo, räkna spelarna innan matchen. Det ska vara lika många i laget som på papperet ni lämnar till sekretariatet.
 
- Damernas spel ! Mot Bele och Täby lika bra som motståndet i 50 minuter....Jag ska fixa matchklockan så den går för 10 minuter för fort per timme ...Speltid 50 minuter, matchtid 60 minuter. Busenkel lösning.
 
- Brandlarmet i hallen under värmningen mot Gävle. Vilken höjdare ! Jag drog på mig 4 par svarta Converse, sprang ut och snärjde en snygg brandman. Somnade sedan tidigt under matchen, mätt och belåten. Vaknade mitt i natten, mörkt i hallen , bara resultattavlan lyste 7-11. Måste ha varit en pingis-match efter herrmatchen.     
 


Fredrik Djurling

Säsongen 2008/2009 blev Fredrik Djurling utnämnd till "Årets innebandyspelare". I December 2011 har vi utnämnt Fredrik till Månadens Spidershjälte vi minns. Stort !

Hej Fredrik !

Tack för ditt fortsatta engagemang i klubben ! Det är jättebra att ha dig som huvudansvarig för hemsidan. Jag förstår att du vill hålla kontakten med Järfälla.
 
Hur är det att lira i Schweiz ?

I det stora hela tycker jag det är jättebra. Det är framförallt en bra erfarenhet då spelet i serien här skiljer sig lite gentemot hur det sett ut i Superligan i Sverige de senaste åren jag spelade där. Här spelar alla lag mer eller mindre med hög press i sitt försvarsspel vilket gör att det oftast blir öppnare och snabbare spel än i Sverige. Det tycker jag jag gynnar utvecklingen av spelarna och framförallt att det blir mer attraktivt för publiken.
I övrigt så är det bara kul att få chansen att se hur det är att leva i ett annat land med allt vad det innebär, inte bara för innebandyns skull.

 
För att hjälpa dig välja klubb för senare säsonger gör vi en jämförelse mellan Schweiz och Järfälla :
 
 
Zermatt eller Bruket ?

Eftersom jag åkt skidor i "Järfällas alperna" men inte i Zermatt blir det Bruket. Kan ju inte tänka mig att Zermatt skulle vara bättre!;-)

Matterhorn eller Hummelmora ?

Hummelmora på sommaren är grymt! Matterhorn ser dock väldigt speciell ut, så jag säger oavgjort. 

Ost-Fondue eller Kebabtallrik ?

Även om ost-fondue är gott så kan jag bara äta lite av det innan jag blir full i magen, så kebabtallrik.

Köniz eller Viksjö ?

Är ganska lika varandra och jag trivs i båda, så oavgjort. 

Wilhelm Tell eller LasseMaja ?

Lasse-Maja var så uppfinningsrik att jag måste ge det till honom.

Red's anmärkning : För alla som inte känner till dessa män så tog Lasse-Maja silver från Bele-Barkarby och var drag-queen. Wilhelm T sköt en pil genom ett äpple som placerats på sonens huvud. Det är farligt.

4-1 till Järfälla alltså. Finns det något land i världen som är lika bra som kommunen ? frågar sig redaktören .

Plocka sedan ut din drömfemma !

I en femma som jag själv spelar i skulle jag välja:
Målvakt: Niclas Olofsson
Backar: Peter Fischerström och Henrik Quist
Forwards: Joakim Lindström och Niklas Jihde

Matcher att tippa . Tävlingen går vidare. Joakim Lindström fick 7 poäng med 4 riktiga resultat och 1 exakt rätt antal mål. 1 p = rätt resultat, 3 p = rätt antal mål oavsett lag, 15 p = exakt rätt resultat 

Alla matcher går den 22/1 - kom och kolla på matcherna och se hur tipset går !!

Herrar           JIBK- Granlo 7-5
Damer          Farsta - JIBK 3-4
HJ Elit           JIBK- Nacka 7-5
P01 Svart      Bele- JIBK  6-8
Flickor 00/01 Lätt   Väsby - JIBK  4-5    


Tabell : Joakim Lindström 7p  


Korv och fika


Klubben arbetar på många olika sätt för att få in pengar till verksamheten . Vi har de stora sponsorerna som My Safety och Toyota. Toyota har för övrigt nu tagit fram en skylt som vi kommer att sätta upp i sporthallen.

Sedan har vi alla de som arbetar ideellt med att höja värdet på klubben så vi kan få flera spelare och medlemmar, nya sponsorer och mera åskådare på A-lags-matcher.

En annan bred aktivitet är allas arbete med kafeteriaverksamheten. Det här ger fina pengar till klubben och det är dessutom alltid trevligt att som åskådare få köpa fika med kärleksmums då man ser JIBK-Bele i Viksjöhallen en söndag !

Nu några rader om hur ett lag kan förstärka sin lagkassa.  Det är Annelie Forsell från F-97 som skriver :

Hej Lennart,

Jag har nu gjort en snabb sammanställning över den säljinsats som F97/98
gjort under november och december för att stärka upp sin lagkassa.

Vi valde att sälja Newbody och Delikatesskungens korvar samt att vi har haft
en egen webbutik öppen hos Teamway.se.

Vi sålde sammanlagt 340 paket newbody som genererade 12 580 kr och totalt
341 korvar som gav 22 265 kr. Alltså "håvade" vi in
34 845 kronor på cirka 23 spelare.

Från Webbutiken fick vi 802 kr och då är det 20 % på den samlade säljsumman
via nätbutiken. Här hade vi lite svårare att sälja men vi gjorde ett försök
eftersom arbetsinsatsen från oss ledare var minimalt.

Hoppas att du kan få ihop något matnyttigt till nästa info-blad!

Med vänlig hälsning
Annelie Forsell
lagledare F97/98


 

RSS 2.0