I Spindelns nät februari



Det här är ett annorlunda nummer av 'I Spindelns Nät'.
 
Men hörru redaktören! Vänta en sekund tänker kanske många av er nu...
Vad händer med Svarta Änkan, Månadens Spiders lirare, Spiders lirare vi minns och vem är månadens bästa?
 
Var lugna och kolla nedåt, där hittar du Spiders Lirare, Spiders Hjältar och månadens bästa är hela klubben JIBK Spiders. Svarta Änkan har med milt våld utnämnt sig själv som gästredaktör. Sedan har vi intervjuer med Katia och Mikael som talar om Spiders Girl Cup 2012 och Handlingsplanen 2012-2015. Missa inte dessa framtidsprylar längst ned i Februari bloggen.  
 
Månadens bästa 'I Spindelns Nät'-nummer har alltså fyra delar
 
1 ) Röster från klubben om säsongen hittills och målsättningar för säsongen 2012/2013. Jag hoppas att det här är del 1 av denna punkt och att flera spelare, tränare, lagledare och andra i klubben ger oss sina tankar i nästa nummer. Vi har många viktiga matcher och träningar kvar innan vi har slut-resultaten för 2011/2012!
 
2 ) Bilder 
 
3 ) Spiders Girl Cup 2012
 
4 ) Handlingsplanen 2012-2015     
 
Kommentera gärna innehållet! Trevlig läsning önskar Redaktören (det var bättre förr, jag ska ha en egen rubrik igen säger gästredaktören)
 



Namn

Rubrik

BRA 2011/2012

BÄTTRE 2012/2013

Jan Roslund

Speaker, B-lagsspelare, har spelat innebandy med 16 olika generationer.

 

Vi har närmat oss motståndarlagen och inte åkt på några storförluster innevarande säsong, trots att vi har varit få spelare på matcherna. Antalet vinster är fler än vanligt.

 

Få ihop flera spelare till matcherna för att kunna vara med och slåss i toppen av tabellen.

 

Fredrik Djurling

 

December månads Spiders-hjälte, styrelseledamot, WEB-master, lirar i Schweiz.

 

För personlig del var andra halvan av säsongen mycket bättre än första. Det berodde troligtvis på att det var en ny omgivning i mitt nya lag plus att jag hade en del andra problem under sommaren som också påverkade i början av säsongen.

 

Med en bra sommarträning hoppas jag kunna komma in i den nya säsongen på ett mycket bättre sätt. Sen hoppas jag också på att förbättra mitt spel som back ännu ett snäpp, om jag nu kommer få spela som det även nästa säsong.

Molly Eriksson

Januari månads Spiders spelare, fruktad målskytt i F03.

Det har varit roliga träningar och många matcher

Jag har gjort många mål och jag har även fått spela med äldre tjejer.

Jag har vunnit priser.

 

Jag ska lära mig skjuta höga skott.

Jag ska komma ihåg min vattenflaska efter träningar och matcher.

 

Sune Ringström

 

Järfälla Optik, har lagt klubban på hyllan , kanske comeback 2012/2013

 

Att se a-lagsspelare spela bra med linser från Järfälla Optik.

 

Att Spiders medlemmar köper kompletta glasögon hos Järfälla Optik

 

Natalie Forsberg

Knatteansvarig . Tackar alla för en underbar säsong och ser redan fram emot nästa!

Det som varit bra under denna säsong är framförallt upplägget. Vi är många ledare på varje träning vilket gör att träningarna blir bättre eftersom att vi kan dela upp gruppen och göra flera övningar samtidigt.

Något som också varit bra och otroligt uppskattat framförallt hos knattarna är Herrarna/hj elit killarna som kommer ned på varje träning! För oss ledare har det absolut bästa med denna säsong varit att få lära känna alla knattar och ta del av glädjen dem sprider!

Det har varit helt fantastiskt att se deras utveckling under säsongen!

Det vi vill förbättra till kommande säsong är att försöka få in fler tjejer till knatteskolan då vi idag endast är killar.

 

 

Svarta Änkan

 

Allseende öga, snygg och vältränad

 

Mina träffar med brandmän och domare.

 

Att A-lagsherrarna lär sig att spela mot lag med gubbar med läskiga namn. Torsk mot TT hemma  (de hade Olof Schäfer.  Vov-vov stor hund. Läskigt) och Gävle (med Billy N –y-namn = farlig snubbe)
 

Namn

Rubrik

BRA 2011/2012

BÄTTRE 2012/2013

Jan Björklund

Lagledare F98, Janne håller på Leksand i smyg.

Vi har kunnat behålla det stora flertalet tjejer och dessutom totalt sett blivit fler vilket är väldigt glädjande. Vi har tränat bra och samtliga tjejer har tagit stora steg framåt.

Spelmässigt har vi framför allt förbättrat vår defensiv, både vad gäller försvarsspel och målvaktsspel, och därmed blivit betydligt stabilare. Vi spelar för första gången förutom i F98 även i F97 och har etablerat oss i den serien som ett mittenlag vilket känns bra ett första år.

 

Vi har även ökat antalet ledare och därmed kunnat arbete mer strukturerat. Samarbetet med klubben övriga flicklag har också blivit betydligt bättre, även om det finns mer att göra.
 

Vi behöver förbättra vårt anfallsspel så att vi producerar mer framåt och därmed kan vinna de många jämna matcher vi spelar.

 

Till nästa säsong behöver vi skärpa till träningarna ytterligare och dessutom få fler tillfällen att träna på fullstor plan.

 

Alexandra Rehnberg

December månads Spiders  spelare, spelar målvakt i F00/01. Första säsongen som 100% målvakt har varit en succe.  

Jag tycker att ALLT har varit bra! speciellt allt roligt vi har gjort med laget.. :) och alla matcher som vi spelat.

jag ska förbättra mitt "snack", prata mer med alla spelare när vi spelar match.

Joakim Lindström

November månads Spiders hjälte, numera utvecklingsansvarig på innebandyförbundet med fötterna i Spiders.

Ur ett landslagsperspektiv var givetvis VM-guldet för damer i Schweiz en höjdpunkt.
Det var förbundskaptenen Jan-Erik Vaaras sista turnering med damerna och laget fick verkligen ut allt.
Mest glädjande var kanske ändå sättet man vann på - laget har jobbat väldigt medvetet mot en fysisk kravbild av spelet samt utvecklat ett taktiskt och tekniskt sätt att spela som ingen nation klarat av att "matcha". Väldigt välförtjänt.

Det finns givetvis många tankar och projekt som just påbörjats och ett par som vi snart är i hamn med. Men tre stycken projekt som syftar till utveckling och utbildning bör nämnas

Dessa tre projekt finns på egen plats under denna tabell !

Hanna Othberg

November månads Spiders Spelare. Hårt arbetande lagkapten i F00/01. Spelar back.

Alla är snälla, vi har kul, vi kämpar bra. Det är kul att vinna :-)

Vi skall prata mer på plan, ALLA ska ge 110 %, när man tränar skall man låtsas att det är match

Ha kul !

Katia Forsberg

Ungdoms/Knatte-ansvarig

Spiders Girl Cup General

Vi har fått ihop ett lag med en fantastisk sammanhållning, 25 tjejer som tycker att det är super roligt att träna och spela innebandy tillsammans med sina lagkamrater.

Laget har växt på alla sätt och vis, från att ha förlorat varje match med stora siffror så har vi under denna säsong vunnit alla våra F00 matcher förutom en och vissa med ganska höga siffror.

Vi har tjejer på väldigt olika utvecklingsnivåer då vissa har spelat i ca 3 år och vissa är helt nya, detta har vi löst genom att spela träningsmatcher mot våra egna F03 tjejer i föreningen med de nya tjejerna samt kört i F99 serien med de tjejer som behöver mera utmaning i dagens läge.

Vi har två fantastiska tränare i Markus och Carin som brinner för innebandyn och tjejerna i laget och hela tiden hittar på nya saker för att förbättra våra resultat och vår sammanhållning.

Säsongen har varit kanonbra!!

 

Nästa säsong ska vi spela i F00 lätt och F00 svår för att alla våra spelare ska få utmaning på rätt utvecklingsnivå.

Tjejerna har under sina utvecklingssamtal talat om att de vill ha flera cuper vilket vi har tagit fasta på så det blir det mer av.

Vi kommer också att fortsätta att sätta sammanhållning högt genom tex övernattningscuper, pizza och filmkvällar, bowlingkvällar mm

 


Svarta Änkan (gästredaktör tycker till). Det här har du fått till bra Redaktören. Smarta lirare har gett dig många bra tips som alla kan använda. Det som kanske saknas är några ord om föredömen. Jag vill att exempelvis Fantomen återanställs på Parken Zoo i E-tuna istället för Kalle Kunskap. Alla behöver riktiga föredömen och Fantomen är det!        


Förbundets utbildningsinitiativ ( här ska vi haka på ! ) :

En stor förändring är att det i augusti månad kommer en ny barn & ungdomsledarutbildning som kommer att ersätta den nuvarande BUL utbildningen. Den nya utbildningen är baserad på Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU) och kommer förhoppningsvis att förändra och samtidigt förädla sättet vi coachar ser på verksamheterna för våra 6-16-åringar. En modell som är helt baserad på forskning och som anpassats till vår idrott. I samband med utbildningen kommer tränare och spelare få tillgång till en plattform som jag är övertygad om kommer att underlätta och vägleda ledare i deras dagliga verksamhet.

Vi ser över hur vi ytterligare kan integrera våra NIU (nationell idrottsutbildning) gymnasier i en elitutvecklingsplan i samband med att vi nästa år växer till 36 NIU gymnasier runt om i landet. Det innebär att vi inom ett par år når ut till ca 1500 gymnasieelever vilket är en viktig kanal för kvalitetssäkringen inom Svensk Innebandy.

Elitverksamheten på seniorsidan är en levande process där vi ständigt tittar på hur vi kan utveckla bl.a. våra elitutvecklingsträffar och landslagsverksamheter. Det regionala utvecklingsprojekt inom fystestning som tidigare har riktat sig mot distriktslag, SSL och elitserien har i år breddats till NIU, allsvenskan på herrsidan och div 1 på damsidan för att stärka bredden och nå fler. Detta regionala projekt kommer förhoppningsvis att utvecklas även det  redan till nästa säsong - i form av längre träffar och förhoppningsvis inom fler områden än bara det fysiologiska.    

BILDER



                     Fredrik Djurling - Köniz                                       VM Guld ! VM Guld ! VM Guld !



Redaktören och Erik Thelin- Matchens lirare Älvsjö 9-3                     Spiders-dagen



           Boll-vinst i anfalls-zon skapar oreda                        Två bort-fintade . Målisen kvar .



SPIDERS GIRL CUP 2012

Jubileums-säsongen 2012/2013  börjar med en riktig höjdare : Spiders Girl Cup den 15-16/9 !
 
Här kommer många av våra tjejer spela minicup, gruppspel och slutspel i två dagar i tre hallar. Det är F98/00/03 som ska möta inbjudna klubbar från framför allt Stockholms-området.
 
Det har länge funnits ett behov av en Cup för Tjejer i Stockholm.
Tack vare ledarna i vårt F00/01 lag så finns det nu en Girl Cup i Spiders regi.
 
En av de ansvariga ledarna är Katia Forsberg som har varit med och gjort detta möjligt.
 
Jag ringer Katia och lyssnar mera om Cupen :
 
Katia säger att det är andra året vi kör cupen. I år blir allt större och maffigare ; spel i två dagar,många matcher, högre musik, mera rök, snygga speakerkillar, matchens lirare, speedshooting, bollkastning, sponsorer, spelare från A-lag besöker, kärleksmums och mycket mera publik.
 
Målsättningarna är flera ; Spiders vill ge våra spelare och andra lag chansen att spela cup -spel i Stockholm och samtidigt öka sammanhållningen och lag-och klubbarbetet mot gemensamma mål. Antalet lag blir förhoppningsvis 18 fördelat på flera klubbar och de 3 åldersgrupperna.
 
Om jag vill hjälpa till med förberedelser och under själva cupen hur gör jag då  ? 

Kontakta Katia på  070- 429  62 85 eller maila [email protected]
 
Och om du vill anmäla ert lag är det samma kontaktuppgifter som gäller.


Svarta Änkan kommenterar ; Jag var med och ordnade en 24-timmars innebandycup på Själevads fritidsgård utanför Ö-vik 1978. Efter detta var Örnsköldsvik världs-dominant i innebandy i 25 år. Jag kommer den 15-16/9 ! 


HANDLINGSPLANEN 2012-2015


Mikael Larsson , vi är nyfikna på det som står på hemsidan om Spiders Handlingsplan 2012-2015.

Kan du först berätta vem du är och varför du tagit ansvaret för gruppen som ska göra handlingsplanen?

Jag är en stor innebandyvän som varit aktiv i Järfälla Spiders sedan slutet av 80-talet, runt 25 år. Som knatte, junior och senior, noterades  för en match med herrlaget i högsta serien - men jag satt på bänken hela matchen. 

Året efter blev jag tränare för herrlaget efter att ha varit juniortränare i många år. Två säsonger blev det med herrlaget och innan dess ett par SM-guld i P15 med killarna födda 79 och 80. Sedan hade jag  en sejour i finska ligan och landslaget (lagledare, VM-guld 2000 och 2002) innan jag återkom till Järfälla Spiders och har sedan fem år hjälpt till med styrelse- och valberedningsarbete.

Mitt innebandyhjärta klappar för Järfälla Spiders och min känsla är att de senaste två åren har föreningen utvecklats och särskilt föreningskänslan har stärkts. På medlemsmötet i början av februari blev det tydligt att  föreningen vill fortsätta utvecklas och att vara med och skapa en handlingsplan för den utvecklingen känns som en både rolig och viktig uppgift som jag gärna vill hjälpa till med.

Varför behövs det en handlingsplan och kan du ge litet mera inblick i vad som görs i ditt team ?

Så här i första skedet av processen, en månad har gått, så är analysen att Järfälla Spiders har lite växtvärk för närvarande. Vi alla i föreningen vill så mycket och så snabbt och det gör att vi har behov av en plan för att under ordnade former utveckla verksamheten.

Vi är en grupp som tillsammans med alla medlemmar i föreningen jobbar fram handlingsplanen, som ska vara klar för slutpresentation för styrelsen och årsmötet i maj. Gruppens första analys under februari var att nyckeln till ökad sportslig, organisatorisk, publik och ekonomisk kraft i föreningen är ökat engagemang för föreningen i sin helhet.

Under april kommer vi bjuda in alla medlemmar till diskussion om det första utkastet till handlingsplan. Om du som medlem har tankar och idéer är alla varmt välkomna att höra av sig till arbetsgruppen redan nu.

Hur kommer vi att se till att det här blir verklighet och inte bara några pärmar i hyllan ?

Grunden till förverkligande är att alla vi medlemmar beslutar om och gemensamt förverkligar planerna, startskottet går i samband med årsmötet i maj. Min förhoppning är att handlingsplanen håller så hög kvalitet att det blir en självklarhet att förverkliga den.

Det här med ett återtåg till Superligan.....Är det det viktigaste rubriken i handlingsplanen? Vad finns det för andra huvudrubriker ?

Det finns 3 huvudrubriker : Vidareutveckling av Ungdoms-och Knatteverksamheten, Avancemang med Dam-laget och Vinna Allsvenskan Herrar. Alla 3 har samma tyngd. Klubbens vision om bredd, djup och spets lägger grunden. Nu ska vi göra rätt saker som ger oss de bästa juniorlagen, de många och olika breddspelarna och spetslag i Sverige-Eliten.

Jag tror att det är dags att skrota begreppet "återtåg". Järfälla Spiders är idag en starkare förening än någonsin och det är idag och imorgon som matcherna spelas som i sin tur avgör i vilken division som vårt dam- och herrlag platsar i. Vi ska självklart ta med oss Järfälla Spiders stolta historia (vi ligger på åttonde plats i maratontabellen för herrarnas  Superliga med 19 säsonger - endast fyra föreningar har spelat fler säsonger
i högsta serien) och den kultur och det kunnande som vi har med oss. Men vi ska inte titta tillbaka och tro att "det var bättre förr".

Jag ser fram emot nästa säsong, Jubileumssäsongen 2012/2013 - Järfälla Spiders 30 år. En säsong som jag hoppas ytterligare stärker föreningskänslan och glädjen i klubben!

Svarta Änkan kommenterar och tipsar gruppen : Gör som jag lärde mig på manslukarkursen i Bålsta sommaren 1969; Välj ut de bästa ideerna, Välj sedan sättet att genomföra dem, Se till att får ni med er så många som möjligt när ni genomför ideerna. Trassla inte in er nätet, gå på mål !



Kommentarer
Alla är välkomna att kommentera innehållet, men våldsuppviglande inlägg, rasistiska inlägg, oseriösa inlägg, personliga påhopp, spam, chattande och reklam kommer att plockas bort. Här diskuterar vi Spiders och innebandy!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0