Motgångar stärker !

Det sägs att det kinesiska tecknet för kris också kan betyda möjlighet. Sant eller inte, nedan text beskriver en satsning som vi har upplevt som en stor motgång men också ett tillfälle för att lära sig.


Allt går inte som du tänker dig. Tillsammans med My Safety har vi under slutet av förra året kontaktat över 1000 företag i Järfälla med 2 till 50 anställda.


Vi har haft ett erbjudande med innebandy-godis ( matchbiljetter, möjlighet till annonsering m.m ) kombinerat med My Safetys säkerhetsprodukter. 


Ingen skugga ska falla över vår partner My Safety. Förutom denna stora rund-ringning har de också gett oss ett fint marknadsföringsbidrag till klubben. 


Vi vill ge er den brutala sanningen om denna satsning  :


Resultatet känns som en 0-12 förlust borta i Björkeby. Det gav ingenting !


Vad gör vi nu då ? Nu gäller det att bryta ihop och komma igen med ännu vassare tänk för att få in pengar till verksamheten. Rundringningen till företagen visar


- att det idag inte fungerar med denna typ av erbjudanden . Även andra klubbar i Stor-Stockholmsområdet har tyvärr liknande erfarenheter. Även i basketfästet Södertälje har de samma svar.


- att vi från företagarhåll är en i mängden av klubbar i området (och ger man en så ringer flera och så blir det jobbigt ) . Vi har minst 2 stora fotbollsföreningar, basketlag i eliten, dubbla SM-vinnare i Vattenpolo, JHC  m.m som också letar efter pengar.


- att företagen söker ännu tydligare mer-värde av sin sponsring. Man vill kunna se resultat av de medel man satsar i form av mera försäljning, nöjdare anställda m.m


Så vi ger oss inte. Tvärtom . Nu ska vi vässa till vårt tänk ännu mera ;


- Hur kan vi göra våra event ( matcher, cuper m.m ) ännu bättre så att företag ser mer-värde av att synas i samband med detta. Vi har under året fått åtminstone en ny innebandy-vän - Sune på Järfälla Optik gillar matcherna och det vi gör !


- Hur kan vi bygga på att innebandy är friskvårds-aktivitet nummer 1 i Sverige ?  Kom och spela innebandy med oss !  Första företag som läser detta  och anmäler sig får spela match 1400 en söndag i sporthallen mot ett vasst Spiders-lag. Kom och prova hur det är !


- Hur ska vi bygga vårt varumärke ( Vi är Spiders-JIBK ! ) så att det nästa gång klickar till vid samtalet med vår kommande partner ? Vi är klubben som fostrar de  bästa innebandy-spelarna i Sverige ! Tänk Fredrik D m.fl m.fl

Kom igen Spiders !


Gunde ger sig aldrig!


Kommentarer
Alla är välkomna att kommentera innehållet, men våldsuppviglande inlägg, rasistiska inlägg, oseriösa inlägg, personliga påhopp, spam, chattande och reklam kommer att plockas bort. Här diskuterar vi Spiders och innebandy!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0